In Balans, zelfstandig en zeker op de been.

Een product van Veilingheid.nl.
Een gesubsidieerd beweegprogramma voor ouderen, waarbij u na afloop aan deze cursus meer zelfvertrouwen heeft gekregen en steviger op uw benen staat. Met als doel minder kans om te vallen.

Voor wie?

U wilt graag zelfstandig de dagelijkse dingen blijven uitoefenen. Daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen, een goede balans. Met het beweegprogramma In Balans kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. U staat steviger in uw schoenen. Daarnaast verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt.

Praktische informatie en oefeningen

De groepscursus bestaat uit:
1. één informatiebijeenkomst
2. drie cursusbijeenkomsten
3. tien weken trainingsbijeenkomsten

Tijdens de cursusbijeenkomsten krigt u handige oefeningen aangereikt, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken gaan we de praktische oefeningen uitvoeren op uw eigen niveau. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de principes van Tai Chi. Een bewegingsleer met aandacht voor balans, het contact met de grond en het verplaatsen van het lichaamsgewicht.
U leert tijdens deze curus niet hoe te vallen. Wel leert u om beter in balans te blijven en steviger op de benen te staan.

Waar en wanneer vindt deze cursus plaats

De cursus vindt elke dinsdagmiddag van 13.00-14.00 uur  en vrijdagochtend van 10.30-11.30 uur plaats bij ons de praktijk.

De huidige cursus is reeds van start gegaan. In het najaar zal mogelijk een nieuwe cursus van start gaan.

Kledingadvies:

Comfortable en makkelijk zittende kleding. Sportschoenen zijn ook wenselijk of andere binnenschoenen.

Voor deze cursus kunt u terecht bij:

Natalie van Malssen.

Eerst informatie? Dat kan ook.

Voor informatie kunt u vrijblijvend telefonisch of per e-mail met ons contact opnemen.