Chinese kruidentherapie, ook wel fytotherapie genoemd, is samen met acupunctuur een belangrijke peiler binnen de chinese geneeswijze. Zij gaat uit van de eigenschappen van de plant. Deze genezende eigenschappen hebben een dusdanige uitwerking, waardoor uw klachten verminderen.

Chinese kruiden en acupunctuur

Chinese kruiden en acupunctuur versterken elkaars werking, zij worden vaak tegelijkertijd ingezet. Acupunctuur brengt het lichaam in balans en Chinese kruiden voeden het lichaam. De kruiden worden altijd persoonlijk afgestemd op uw klacht(en) volgens een diagnose uit de traditionele Chinese geneeskunde.

Van de vijfduizend verschillende kruidensoorten in China worden er tweeduizend gebruikt als medicijn. Veel van deze specerijen en kruiden vinden we ook terug in ons dagelijks gebruik in de keuken. Bijvoorbeeld knoflook, wordt gebruikt als smaakmaker, maar wordt ook toegepast als medicijn tegen hart en vaatziekten, verkoudheid en slijmvliesontstekingen.

Chinese geneeskunde

De Chinese geneeskunde maakt gebruik van planten en mineralen, “de kruiden”. Onderzoek en ontwikkeling hebben bijgedragen aan een medische traditie met een volledige theoretische en klinische achtergrond. Veel kennis is opgedaan over de werking van de afzonderlijke kruiden en het gebruik van de combinatie van verschillende kruiden in één recept. Bij een juiste toepassing blijkt Chinese geneeskunde veilig en effectief te werken en een krachtig middel om bij te dragen aan een goede gezondheid en genezing. Een goede gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte.

Voor de Chinese Kruidentherapie kunt u terecht bij:

Ruud Dongelmans en Marjo Achterberg

Eerst informatie? Dat kan ook.

Bij twijfel of voor nadere informatie of uw specifieke klacht ook met de Chinese kruidentherapie behandeld kan worden, kunt u vrijblijvend telefonisch of per e-mail met ons contact opnemen.