Cupping is een aanvulling op de traditionele Chinese geneeskunde en wordt ingezet om spierknopen te ontspannen.

Hoe en bij welke klachten wordt cupping toegepast?

Deze therapie wordt gebruikt om wat in oosterse geneeswijze bekend staat als “stagnatie”, te verlichten. Doordat de behandelde spier en huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam gemakkelijker om de afvalstoffen af te voeren. Door het stimuleren van het bindweefsel verzacht de spierknoop waarna deze uiteindelijk zal verdwijnen.

Met behulp van bollen, gemaakt van glas, plastic of bamboe wordt bij de patiënt een vacuüm gecreëerd boven de huid door de lucht in de bollen te verwarmen of door middel van een pomp. De bollen zuigen zich vast aan de huid en daardoor zullen de afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Na deze behandeling zijn grote ronde afdrukken zichtbaar daar waar de bollen hebben gezeten. Deze afdrukken kunnen blauw tot paars van kleur zijn. Na het verdwijnen van de verkleuring zal een verbetering merkbaar zijn. Cupping werd door in de diepte van de huid.

Toe te passen bij klachten als:

Nekklachten
Hoofdpijn klachten
Migraine
Schouderklachten
Rugklachten
Armklachten
Blessures
Fibromyalgie klachten
Triggerpoints
Bindweefsel klachten
Spierklachten
Spierknopen

Vergoeding

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden een cupping consult geheel of gedeeltelijk. In de meeste gevallen is een aanvullend pakket nodig om voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding in aanmerking te komen. Wilt u zeker weten of en hoeveel uw ziektekostenverzekeraar vergoedt, neem dan voorafgaand aan uw consult contact op met uw zorgverzekeraar.

Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Marjo Achterberg

Eerst informatie? Dat kan ook.

Bij twijfel of voor nadere informatie of uw specifieke klacht ook met cupping behandeld kan worden, kunt u vrijblijvend telefonisch of per e-mail met ons contact opnemen.