Wat is Tai Chi / Qi Gong?

Tai Chi en Qi Gong zijn onderdelen van de Chinese Bewegingsleer. Beiden zorgen voor het behouden en verbeteren van de balans tussen uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.
Kenmerkend zijn de langzame en gracieuze bewegingen. Met behulp van een serie van bewegingen wordt uw aandacht op uw lichaam gericht, zodat u leert luisteren naar uw lichaam. Lichaam, ademhaling en bewustzijn vormen één geheel. Er wordt een toestand van evenwicht en rust gecreëerd, wat minder makkelijk is dan het lijkt in onze onrustige Westerse maatschappij. Zij vormen een waardevolle aanvulling op onze dagelijkse bezigheden, werkstress en drukte van alle dag.

Bij de uitvoering van de bewegingen blijft de hartslag rustig en wordt overbelasting van gewrichten en spieren vermeden. Er wordt veel nadruk gelegd op de correctie houding, bewegingen en gebaren. Het is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. Tai Chi en Qi Gong zijn prettig om te doen en mooi om naar te kijken.

De cursus:

Bestaat uit 10 lessen onder leiding van Marjo Achterberg.

De lessen vinden plaats op:

  • dinsdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur
  • woensdagochtend van 11.30 – 12.30 uur.

De cursus kost € 110 voor 10 lessen.

 

Kledingadvies: draagt u comfortabele kleding waarin u vrij kunt bewegen. Lichte of platte schoenen, zodat u goed voelt of u stabiel staat. Omdat u het van de bewegingen toch behoorlijk warm kunt krijgen is het raadzaam te zorgen voor een trui of vest na afloop.

Voor deze cursus kunt u terecht bij:

Marjo Achterberg

Eerst informatie? Dat kan ook.

Voor informatie kunt u vrijblijvend telefonisch of per e-mail met ons contact opnemen.