De hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat u bezit. Wij gebruiken onze handen tijdens het werken, verzorgen, sporten en tijdens het communiceren. Onze vingertoppen geven door te voelen belangrijke informatie aan ons door over onze omgeving en zijn uniek.

De hand is ook een kwetsbaar instrument. Wanneer we hieraan gewond of geblesseerd raken kan het gebruik hiervan al snel verstoord raken. Dit merkt u meteen bij de uitvoering van uw dagelijkse leven. Handelingen die eerst als vanzelfsprekend verricht worden, kunnen dan de grootste moeite kosten.

Bij welke klachten kan deze therapie helpen?

Handfysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van de functie van de hand, zoals:

  • Analyse van de beperkte handfunctie
  • Wondverzorging, oedeembehandeling
  • Herstel van de kracht en beweeglijkheid
  • Aanmeten, maken en/of aanpassen van een (tijdelijke) spalk
  • Advisreren en verstrekken van hulpmiddelen

Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Sandra Hendriks is fysiotherapeute en deskundig op het gebied van de hand en pols binnen onze praktijk. Zij is op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Zij adviseert, behandelt en begeleidt éénmalig of gedurende een langere periode van therapie. Wanneer Sandra meent dat een huisarts, handchirurg of andere medisch specialist u beter kan helpen, zal zij het niet nalaten u naar hen door te verwijzen, zodat u de best mogelijke kans heeft op een goed herstel.
Deze therapie valt onder de verzekering fysiotherapie.

Eerst informatie? Dat kan ook.

Bij twijfel of voor nadere informatie of uw specifieke klacht ook met handfysiotherapie behandeld kan worden, kunt u vrijblijvend telefonisch of per e-mail met ons contact opnemen.