Hardlopen is een populaire sport, maar het is ook een sport die veel blessures kent. Veel mensen realiseren zich niet dat hardlopen een technische sport is, die moet worden aangeleerd. Ze kopen een paar schoenen, zoeken een hardloopschema op het internet en gaan hardlopen. Met soms blessures tot gevolg.

Wetenschappelijk onderzoek heeft veel inzicht verschaft in de biomechanica van hardlopen. Hierdoor is er meer bekendheid ontstaan over de mogelijke oorzaken van blessures.

Oorzaak van blessures

Het maken van te grote passen, onvoldoende kracht of rompstabiliteit kunnen een oorzaak zijn voor het ontstaan van een blessure. Maar ook het type loopschoen, de spierlengte, de intensiteit en omvang van trainen en uw genetische aanleg, kunnen een oorzaak zijn voor het ontstaan van blessures.
Het leren van een goede hardlooptechniek kan het ontstaan van blessures voorkomen.

Wat houdt de hardloopanalyse in

Als u zich meldt met een blessure, volgt eerst een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek. Door middel van een video-analyse wordt uw hardlooptechniek in kaart gebracht. Aan de hand van de videobeelden wordt nagegaan waar het mis gaat in de uitvoering van uw beweging, waardoor een blessure ontstaat. Aan de hand hiervan volgt uitleg, advies en eventuele behandeling.

Ook is het mogelijk om ter preventie van blessures een correcte hardlooptechniek aan te leren.

Vergoeding

De hardloopanalyse wordt bij blessures meestal vergoed door de zorgverzekeraar, mits u voldoende aanvullende verzekerd bent.

Voor deze hardloopanalyse kunt u terecht bij:

Mark Wammes

Eerst informatie? Dat kan ook.

Bij twijfel of voor nadere informatie of uw specifieke klacht ook via een hardloopanalyse behandeld kan worden, kunt u vrijblijvend telefonisch of per e-mail met ons contact opnemen.