Therapievormen

Annatommie MC Orthopedie en beweging

Het PMC-Beusichem is onlangs een samenwerking aangegaan met Annatommie MC voor orthopedie en beweging in Utrecht. De Medisch specialist in bewegingsvrijheid.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site van Annatommie.

Beregoed Logopedie Elst (Utr) en Beusichem

Sabrina van der Giessen, eigenaar van Beregoed Logopedie Elst (Utr) en Beusichem is een enthousiaste, ervaren en allround logopediste.

Zij behandelt zowel kinderen als volwassenen met problemen als:

  • Stem, zoals heesheid, keelklachten, ademhaling
  • Spraak, zoals slissen, moeite met uitspraak van bepaalde klanken
  • Taal, zoals problemen met zinsbouw en woordenschat, meetaligheid, afasie
  • Gehoor, zoals auditieve vaardigheden, taalbegrip
  • Slikken, zoals afwijkend slikgedrag, slappe mondmotoriek
  • Stotteren
  • Lees- en schrijfproblemen, waaronder begrijpend lezen.

Sabrina is op vrijdag in onze praktijk aanwezig. U kunt haar bellen voor meer informatie en voor het maken van een afspraak op T 06-18631563 of neemt u een kijkje op haar website www.beregoedlogopedie.nl.

Ergotherapiepraktijk Buren-Geldermalsen

Wij werken samen met Martine Valk van Ergotherapiepraktijk Buren – Geldermalsen.

Voor sommige mensen is het uitvoeren van dagelijkse bezigheden niet meer vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk, na een ziekte, een vertraagde ontwikkeling, ouderdom of door een psychisch probleem. Ergotherapie helpt mensen om deze dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk (weer) zelfstandig uit te voeren.

Zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak is Martine Valk bereikbaar op T 06-18678761. Via haar website www.ergotherapieburen.nl kunt meer informatie verkrijgen over wat ergotherapie inhoud.

 

Cesar oefentherapie en Slaapoefentherapie Natalie van Malssen

Cesartherapie is een paramedische behandelmethode gericht op de behandeling en voorkoming van klachten die het gevolg zijn van een onjuist houdings- of bewegingspatroon en al dan niet veroorzaakt worden door een bepaalde afwijking of ziekte. Voor meer informatie over cesartherapie, zie folder.

Slaaptherapie Heeft u moeite met inslapen, doorslapen, wordt u te vroeg wakker of combinaties hiervan? Slaapproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben en daarom zoekt de oefentherapeut met u naar oorzaken op biologisch, psychologisch en sociaal vlak. Daarnaast kan er sprake zijn van kwetsbaarheidsfactoren en/of instandhoudende factoren. Ook biedt de oefentherapeut nazorg (na behandeling in het slaapcentrum) voor apneu, restless legs en parasomnieën. Voor meer informatie over slaaptherapie zie folder.

Natalie van Malssen maakt gebruik van onze praktijkruimte voor haar behandelingen Cesartherapie en Slaaptherapie.

Afspraken kunt u rechtstreeks met Natalie maken.
Natalie is bereikbaar op 06-10397749 of neem een kijkje op haar website.

Less Live Eat Sport Smile - Leefstijlcoaching - Project Cool

Heeft u zin om u weer fit en energiek te voelen. Meldt u dan aan voor:
Project Cool: Coaching op leefstijl.
Een groepsprogramma met individuele gesprekken voor volwassenen en kinderen (8 t/m 12 jaar), waarbij begeleiding plaatsvindt op het gebied van voeding, mindset en beweging met als doel een langdurige gedragsverandering.
Laagdrempelig, kiezen voor jezelf, humor, stap voor stap!
Dit project is gratis voor CZ-verzekerden (incl. Ohra en Delta Lloyd).

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Less.

Start: September 2017 bij ons in de praktijk.

Gaan en Staan Podotherapie Culemborg

Wij zijn een samenwerking aangegaan met Gaan & Staan Podotherapie gevestigd in Culemborg.

Een podotherapeut behandelt uiteenlopende voetklachten en klachten die ontstaan door het niet goed functioneren van de voeten. Denk hierbij aan enkel-, knie-, heup- en rugklachten en overbelasting van spieren bij veel staan en lopen. Ook huid- en nagelproblemen zijn het werkterrein.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website of belt u rechtstreeks voor een afspraak naar 0345-520267.

U kunt voor uw afspraak met Gaan & Staan Podotherapie terecht in onze praktijk.

LIJV (voorheen Ergo Optima) - Training & Coaching Rosmalen

LIJV biedt praktische oplossingen voor de dagelijkse en complexe uitdagingen op het gebied van inzetbaarheid. Dat is waar ze zich met hun no-nonsense aanpak op richten. Zij trainen en coachen organisatiebreed en op individueel niveau.
Hun ‘roots’ liggen in de fysiotherapie. Hier ontdekten zij hun affiniteit met de werkende mens. Mensen helpen om lekker te werken, dát was hun missie. En is dat nog steeds.

 

Contactgegevens

LIJV
De Kleine Elst 21
5246 JK Rosmalen
Tel: 073 – 6890790
Mail: info@lijv.nl

 

www.lijv.nl

Overige

Hardloop- en wandelschoenspecialist PK Run Dodewaard

 

Wij zijn onlangs een samenwerking aangegaan met PK Running Dodewaard. De hardloop- en wandelschoenenspecialist van Nederland. Bekend om zijn goede service en persoonlijk en deskundig advies. Voor vragen kunt u terecht bij onze hardloopspecialist Mark Wammes.

MS Zorg Nederland Regio Tiel

MS Zorg Nederland is een onafhankelijke organisatie waarbinnen diverse partijen die actief betrokken zijn bij de zorg voor mensen met MS met elkaar samen werken om de meest optimale zorg denkbaar vorm te geven en toegankelijk te maken.

Mark Wammes vertegenwoordigt onze praktijk bij bijeenkomsten van MS Zorg Nederland regio Tiel. Zie voor meer informatie de website.

Kinderdagverblijf Buitenpret Rijswijk

Vanaf 28 augustus 2018 is onze kinderfysiotherapeut een bijzondere samenwerking aangegaan met Kinderdagverblijf Buitenpret in Rijswijk. Hier zien wij een grote toegevoegde en positieve waarde waar het gaat om de meest optimale motorische ontwikkeling van uw kind.

Inhoud

Daniëlle zal de kinderen in de groep observeren en bij bijzonderheden dit kortsluiten met de leidsters en uiteraard met de ouders.

Een kinderfysiotherapiebehandeling is mogelijk op aanvraag van ouders en/of leidsters. Een ouder is altijd aanwezig bij de intake.

U kunt terecht voor vragen die betrekking hebben op de motorische ontwikkeling van uw kind, maar ook bijvoorbeeld over zindelijkheid etc..

Daarnaast zal Daniëlle speladvies geven aan de leidsters hoe de kinderen op een goede en positieve manier te stimuleren en dan juist voor die kinderen die opvallen het nodig hebben.

Wie?

Daniëlle van Harten, kinderfysiotherapeut.

Wanneer?

Iedere dinsdagochtend bij Kinderdagverblijf Buitenpret in Rijswijk.

Fysiotherapiepraktijk Ed Mokveld Zoelen

In 2014 is er een samenwerkingsverband gestart met Fysiotherapiepraktijk Ed Mokveld waardoor indien nodig gebruikt gemaakt kan worden van de beschikbare expertises. Vanuit deze samenwerking is op woensdagochtend Tijn Diender werkzaam in Zoelen.