Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een eeuwenoude behandelmethode waarbij met dunne naalden specifieke punten op het lichaam aangeprikt worden. Het doel van de behandeling was decennia geleden gericht op het in balans houden van het lichaam. De studie van de acupunctuur is gebaseerd op de kennis van Yin en Yang. Niets is helemaal Yin, en niets is helemaal Yang. Yin staat voor donker, koud, vrouwelijk en Yang voor licht, warmte en mannelijk. Om ons heen, en binnen in ons is er steeds een wisselwerking tussen deze tegengestelde krachten. Er is altijd Yin in Yang en Yang in Yin.

Hoe gaat acupunctuur in zijn werk?

Door middel van het prikken van naaldjes in specifieke punten op een meridiaan (energiebaan) proberen we de energie van het lichaam in balans te brengen. Klachten zullen hierdoor verminderen of verdwijnen. Mocht u bepaalde klachten of een aandoening hebben dan kan acupunctuur in vele gevallen een uitkomst bieden.

Acupunctuur kan worden ingezet bij klachten zoals:

astma, afvallen, allergieën, blaasklachten, darmklachten, fertiliteitsbevordering, gewrichtsklachten, gynaecologische klachten, hoofdpijn, hooikoorts, huidaandoeningen, lage rugklachten, menstruatieklachten, overgangsklachten, pijn, slapeloosheid, stoppen met roken, stress, stuitligging, vermoeidheid.

Voor een volledige lijst met indicaties die mogelijk goed reageren op het gebruik van acupunctuur kunt u hier klikken.

De belangrijkste voordelen van acupunctuur

  • Natuurlijk alternatief
  • Geen bijverschijnselen
  • Richt zich op de oorzaak van de aandoening
  • Zelfregulerend

Uw zorgverzekering en acupunctuur

Bent u benieuwd hoeveel behandelingen u vergoedt krijgt van uw zorgverzekering? Raadpleeg hiervoor uw aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen. Voor de tarieven van uw behandelingen verwijzen wij u naar onze tarievenlijst.

Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Ruud Dongelmans en Marjo Achterberg.
Beide therapeuten zijn aangesloten bij de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen(KAB) en lid van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur).

Eerst informatie? Dat kan ook.

Bij twijfel, of voor nadere informatie of uw specifieke klacht ook met Traditionele Chinese Geneeswijze behandeld kan worden, kunt u vrijblijvend telefonisch of per e-mail met ons contact opnemen.