Wat is fysiotherapie op haptonomische basis?

Haptonomie gaat over voelen in de breedste zin van het woord. Binnen de fysiotherapie gaat het over het effect van voelen op het bewegend functioneren.

Hoe en bij welke klachten wordt haptonomie ingezet?

Tijdens de behandeling leer je je bewuster ervaren wat er met je lichaam gebeurt. Daardoor leer je de eigen patronen te herkennent en leer je deze te veranderen. Haptonomie kan worden ingezet bij klachten zoals:
– Hyperventilatie
– Spanningsklachten

Wat zijn de voordelen van fysiotherapie op haptonomische basis?

Het voordeel van fysiotherapie op haptonomische basis is dat je zelf de mogelijkheden leert om je spanningsopbouw te beïnvloeden (belangrijkste is dus dat je als patiënt minder afhankelijk wordt).

Vergoeding

Haptotherapie wordt in het algemeen vergoed onder de noemer complementaire zorg / alternatieve behandelwijzen / psychoscoiale zorg of alternatieve beweegzorg. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de polis die u kiest. Bij twijfel raden wij u aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Anita van Brunschot

Eerst informatie? Dat kan ook.

Bij twijfel of voor nadere informatie of uw specifieke klacht ook via fysiotherapie op haptonomische basis behandeld kan worden, kunt u vrijblijvend telefonisch of per e-mail met ons contact opnemen.